Прес-центр
Головна  /  Прес-центр  /  Новини  / Запрошуємо на прес-конференцію: Міжнародний форум “INNOVATION MARKET” - стартап української науки
Запрошуємо на прес-конференцію: Міжнародний форум “INNOVATION MARKET” - стартап української науки

Запрошуємо на прес-конференцію: Міжнародний форум “INNOVATION MARKET” - стартап української науки

 16.11.2016

 17 листопада 2016 року в Національному інформаційному агентстві «Укрінформ»

(м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. М. «Театральна») з 12.00 до 13.00 відбудеться прес-конференція на тему: Міжнародний форум «INNOVATION MARKET» - стартап української науки.

 Форум відбудеться 22-24 листопада 2016 р. разом з Східноєвропейським Форумом "Інноваційна економіка та наука" в Міжнародному виставковому центрі. Це унікальна подія, де винахідники, виробники інноваційних технологій, автори Startup-проектів зустрінуть споживачів їх розробок — менеджмент підприємств, які технологічно оновлюють виробничі процеси і акселераторів інвестиційних проектів, представників відомих інвестиційно-фінансових установ України, Польщі, Китаю, експертів з різних галузей економіки, представників влади.

 У прес-конференції візьмуть участь:

  1. Іван Ткаченко - заступник генерального директора Міжнародного виставкового центру, керівник проекту
  2. Повноважний представник Президії Національної академії наук України
  3. Заступник голови  Державної служби зайнятості Сергій Кравченко
  4. Влад Котов  – директор компанії BSHARKS
  5. Марія Прохорова – керуючий партнер Inhacking
  6. Володимир Червоний – координатор польського комітету 3.0 в Україні
  7. Владислав Бєлозьоров - представник СЕО ntRobots;
  8. Максим Гербут - представник СЕО PassivDom;
  9. Микола  Максимов - представник СЕО Solaris.
  10. Сергій Марков – керівник прес-служби МВЦ

 Довідково:

 Завдання Міжнародного форуму «INNOVATION MARKET»: просування розробок науково-дослідних і виробничих організацій, вищих навчальних закладів України, винахідників і раціоналізаторів для пошуку замовників інноваційної продукції; залучення інвестицій для впровадження інноваційних рішень в різних галузях економіки; комерціалізація науково-технічних розробок, професійний захист авторських прав інтелектуальної власності інноваторів.

 

Складові Форуму: Виставка, Startup Алея, Конференція.

 

Виставка: демонстрація реального потенціалу вітчизняного інноваційного ринку і перспектив його розвитку: представлення сучасних розробок наукових установ України  різних напрямків та, відповідно, науково-технічних завдань різного рівня, як державних, так і приватних. Структурування всього масиву представленого за рівнем пріоритетності, за ступенем опрацювання і доведення до впровадження, що забезпечить ефективну участь інвесторів різного рівня (інвестфонди різної спрямованості, фінансово-промислові групи, спеціальні інвестори).

 Startup Алея: високоорганізований спеціальний майданчик для представлення кращих вітчизняних інноваційних проектів. Проводиться у взаємодії з міжнародним акселератором бізнесу “BSHARKS”. Унікальна відмінність алеї - заклик "Досить шукати гроші, покупець - найкращий інвестор", який стимулює інноваційні проекти шукати "Розумні кошти", інтегруватися в проекти відомих світових компаній та знаходити прямих покупців для своїх інновацій. На заході будуть присутні великі компанії, що саме шукають інноваційні проекти, а також інноваційні інвестори, які інвестують "Розумні кошти".

 Зокрема, будуть представлені:

IntRobots [Інтроботс] - українский стартап який запустив школу робототехніки для дітей, студентів та дорослих. В рамках проекту вже відкрито 11 шкіл у Києві і 2 в регіонах. Метою даного проекту є навчання програмуванню роботів і збірка комплектуючих в функціонуючі прототипи. Учні школи мають можливість інтегруватися в світові конструкторські бюро, отримувати замовлення від провідних світових компаній, а також створювати власні проекти, з можливою акселерацією їх у прибутковий бізнес.

 PassivDom [ПесівДом] - українській стартап "будинку майбутнього". Проект займається не будівництвом, а друком домівок на 3D-принтері. PassivDom - перший повністю автономний будинок в світі, який не потребує спалювання будь-якого палива навіть в арктичному кліматі. Модуль використовує тільки екологічно чисту енергію сонця для всіх потреб його мешканців: клімат-контроль (опалення та охолодження), генерація води, контроль якості повітря і вмісту кисню. Будинок самостійно виробляє електроенергію для роботи всіх побутових приладів.

 Solaris [Соларіс] - український проект, що будує сонячні електростанції на дахах українських шкіл і переводить навчальні заклади на повне сонячне енергозабезпечення.

Інженери проекту розробили спеціальну систему стеження панелей за рухом сонця, таким чином збільшивши потужність більш ніж на 60% із всіх можливих до цього панелей. Першої школою, у якої буде власна сонячна електростанція, стане одна із Дарницьких шкіл у Києві. Це буде не просто сонячні панелі на даху - це кожна лампочка та комп’ютер у школі працюватиме на сонячній енергії. І не тільки - одна така станція на школі може забезпечити сонячною електроенергією найближчий житловий квартал.

 Також у програмі - виступи відомих українських та міжнародних бізнесменів, Конкурс на найкращий інноваційний проект. Переможці отримають практичну допомогу в розвитку розробок та технічне забезпечення від провідних компаній.

 Конференція: висвітлення проблем науки, пропозиції щодо шляхів їх вирішення - допомога в знаходженні грантів, програм підтримки та реалізації рішень; ініціація законопроектів, підзаконних актів, спрямованих на створення механізмів взаємодії ринків науково-технічних завдань і науково-технічних рішень; пропозиції з внесення змін до стандартів, правил і норм; проведення цільових заходів з постановки і вирішення конкретної проблеми.

Опрацювання питань професійного юридичного захисту авторських прав інтелектуальної власності.

 На сьогодні вже заявлено майже 500 розробок від 52-х інститутів НАН України та від 25 університетів, близько 40 стартап-проектів та понад 50 доповідей конференц-програми.

 Генеральний розпорядник заходів — ТОВ “Міжнародний виставковий центр”:

Україна, м. Київ, Броварський пр-т., 15, м. “Лівобережна”,

тел.: +38 044 201-11-44, 206-87-17, 201-11-74 , e-mail: ifim@innovationmarket.com.ua

www.innovationmarket.com.ua   

 Генеральний інформаційний партнер — Інтерфакс-Україна.

 Генеральний новинний партнер - Інформаційне агентство «ЛІГАБізнесІнформ» .