Прес-центр
Головна  /  Прес-центр  /  Новини  / В листопаді в МВЦ відбудуться потужні міжнародні інноваційні та виставкові події
В листопаді в МВЦ відбудуться потужні міжнародні інноваційні та виставкові події

В листопаді в МВЦ відбудуться потужні міжнародні інноваційні та виставкові події

 04.09.2016

В серпні генеральний директор МВЦ Анатолій Ткаченко провів робочі зустрічі у Варшаві з Президентом Комітету «Polska 3.0» Богданом Венжинеком та Головою Асоціації програми «Інтеграція та співпраця» й організатором Форуму в Торуні «WELCONOMY» Яциком Янішевським. 

Головними темами обговорень були питання організації в МВЦ Міжнародного Східноєвропейського Форуму «Інноваційна економіка та наука» та, як його складової,  Міжнародного Форуму "INNOVATION MARKET", відкриття якого заплановано на 22 листопада цього року. 

За результатами зустрічі були визначені основні теми Міжнародного Східноєвропейського Форуму «Інноваційна економіка та наука», зокрема:

- розвиток нових технологій на основі спільних підприємств у галузі аерокосмічної промисловості;

- нанотехнології та їх застосування у фармацевтичній та агро-харчовій галузях;

- інноваційні рішення у сфері транспорту та логістики;

- пропозиції співробітництва у сфері науково-дослідної діяльності з боку українських та польських наукових інститутів і ВНЗ; правові бар‘єри та потенційні рішення в області функціонування спільних підприємств у Польщі та Україні;

- фінансування підприємств та інвестиційних проектів у Польщі та Україні, роль банків та інститутів ЄС у підтримці розвитку інноваційних підприємств.

Співрозмовники також обговорили перспективу проведення наступного Форуму у Варшаві в ІІ-му кварталі 2017 року, а в подальшому також і в інших містах Польщі та України.

Зустріч завершилася підписанням двосторонньої угоди між Польською та Українською стороною та рішенням про створення спільного Організаційного Комітету з організації та проведення заходу. 

Реалізація такого комплексного багатоцільового проекту створить унікальне за своїми можливостями місце зустрічі політичних лідерів України і Польщі, представників авторитетних фінансових організацій, генераторів інвестиційних проектів, виробників провідних інноваційних технологій та їх споживачів — підприємств з різних галузей економіки, зацікавлених у технологічному оновленні. Чітке розуміння переваг і перспектив спільного розвитку, високий рівень представлених технологічних розробок, скоригованих з реальними потребами підприємств-учасників, та готовність центральних і регіональних органів влади створити належні умови для найбільш ефективного використання коштів інвесторів забезпечать високу синергію інвестицій та інновацій.  

Ефективність заходу посилюватиме паралельне проведення в МВЦ Міжнародного промислового форуму, в якому за традицією беруть участь близько 600 компаній з 30 країн світу.